Hvad skal du gøre, for at andre bliver glade

Spørgsmålet er ikke, hvad kan du gøre for at glæde andre.

Det er, hvad går du og rundt og fortæller dig selv, inde i hovedet, at du SKAL gøre, for ellers bliver dine relationer sure på dig.

Hvad er det du skal gøre for at gøre andre glade, så de ikke fravælger dig?

Prøv at vende den om

Og forestil dig hvordan det er, at være sammen med en der hele tiden forsøger at gøre “det rigtige”, så du ikke bliver irriteret, frustreret eller tænker dårlige tanker om dem.

Måske de er lidt for ivrige til at snakke og fortælle sjove historier, måske de hele tiden forsøger at sætte gang i noget, måske de taler uden om svære emner eller sætter andre i et dårligt lys.

Alt sammen noget som modtageren vil fornemme er en manipulation.

Og hvad sker der med os når nogen forsøger at manipulere os, måske vi bliver irriteret, frustreret eller vrede…

Så det der bliver skabt

Er det modsatte af det som afsenderen ønsker at skabe. Faktisk er det som bliver skabt, lige netop det som afsenderen frygter mest.

Første skridt du kan tage herfra, er at erkende at vi aldrig kan skabe følelser inden i andre. Ikke ved at manipulere eller gøre noget bestemt. Ofte ender vi med at tænke at vi SKAL gøre det vi gjorde sidst, for der virkede det jo….

Vi kan IKKE skabe følelser i andre, vi kan kun invitere til følelser hos andre. Hvis vi forsøger andet, altså hvis vi forsøger at skabe følelser i andre, så inviterer vi som udgangspunkt til dårlige følelser hos andre.

Så en løsning kunne være

At opdage når vi tænker at vi SKAL have andre til at føle noget specielt.

Og så give slip på det, være os selv og lade de andre vælge os til eller fra på det.