Det du ikke vil se

Er det, som mere end noget andet, skader dine muligheder for forandring, for udvikling og for at du kan blive grundlæggende lykkelig og tilfreds her i livet.

For det du ikke vil se, det er ikke bare at du ikke går ordentligt tid i seng. Det er heller ikke at du bliver siddende på din flade, i stedet for at løbe turen du godt ved du burde løbe.

Det er heller ikke at du hænger fast i et lortejob eller at det er en lortelejlighed du har.

Faktisk er det slet ikke det værste

At du ikke passer ordentligt på dig selv, at du igen og igen tillader dig selv at slippe afsted med handlinger, som du godt ved er imod det som ville være bedst for dig.

Det er egentligt slemt nok i sig selv, men ikke mere slemt end at vi på en eller snden måde får fundet på en forklaring på hvorfor det er en god ide at “ikke gøre”.

Det er ihvertfald hvad de fleste gør, igen og igen, giver slip stille og roligt på træningen eller at gå ordentligt tid i seng eller hvad deres nytårsfortsæt nu har været.

Men det er stadigvæk ikke dem selv det går mest ud over, det er ikke dem selv det er værst for.

Dem der i virkligheden lider

Når vi ikke gør det som vi ved er det bedste for os at gøre, det er alle dem omkring os.

For hvem vrisser vi af, når vi sidder for længe oppe og vores nærmeste foreslår at vi skal gå i seng.

Hvem ruller vi med øjenene af når datteren spørger om vi ikke skulle til træning i dag. Måske vi endda fyrer en dårlig undskyldning (måske med en hård tone) af for at lukke munden på hende.

Alt sammen fordi vi ikke tog os sammen rettidigt og fik løbet den tur.

Hvad mon barney tænker

Når vi ruller med øjnene og vrisser og kommer med dårlige undskyldninger.

Mon hun vrisser tilbage “det var sgu da bare fordi du selv sagde det” (idiot) det sidste siger hun måske ikke, men vi kan mærke hun tænker det.

Alt sammen fordi vi ikke gjorde det vi ved ville være bedst for os.

Og hvordan er stemningen så ved aftenbordet, mon der er startet et skænderi op?

Løsningen

Er altså at øve sig i at spænde skoene, komme ordentligt tid i seng og generelt få følget alle de små habdlinher vi ved vi burde gøre. Eller til en start, opdage når vi ikke gør det og giver relationerne ret i at det burde vi gøre.

For på den måde giver vi ikke den dårlige energi videre.