Gode relationer er bygget med: Tillid

Tillid

I gode relationer er der tillid.

Relationerne har tillid til hinanden.

I dårlige relationer er tilliden brudt.

Relationerne stoler ikke på hinanden.

Tillid er som murstenene i et hus

Det kan kun bygges op en sten ad gangen, eller det kan pilles ned en sten ad gangen.

Men det kan også pilles ned, med en stor metalkugle der smadrer hele muren på en gang, ligesådan er det med tillid. En enkelt, ondsindet, handling, kan ødelægge en mur der er bygget op over lang tid.

Så hvordan bygger vi tillid, hvordan sikre vi at vi ligger sten på sten i muren af tillid imellem mig og mine relationer.

Tillid er baseret på tillidsfulde handlinger

At have tillid til et andet menneske, er det samme som at have tillid til at de vil en det bedste, at de handler ud fra det kendskab de har til en og sikre at både du og de får det bedste resultat ud af en given situation.

Tillid til andre er at ikke behøve overvåge og kontrollere, fordi du VED de nok, med deres handlinger skal gøre det der er bedst for dig, uden at gå på kompromis med hvad der er bedst for dem.

Tillid er altså handlinger, der er gjort med det rette blik, med den rette indstilling.

Handlinger uden den rette indstilling er ikke tillidsfuldt

Når en relation handler, for at de kan fremstå bedre eller for at de kan få mere, så fremstår relationen ikke som tillidsfuld.

Du har altså ikke fuld tillid til relationen. relationen er ikke fuld med tillid. Det er den ikke fordi du kan fornemme at der er et andet motiv, du er blevet et værktøj så de kan få det de gerne vil have, uden nogen tanke for hvad du har brug for.

Relationer uden tillid, altså uden tillid til at de vil dig det bedste, de har snydt dig, løget for dig, handlet bag din ryg.

Relationer med tillid lyver ikke, handler ikke bag din ryg og du VED at de vil dig det bedste.