Sådan redder du dit parforhold – 3. Hold op med at ville være bedre

At være bedre end sin partner er endnu en adfærd og indstilling der langsomt fjerne tilliden og lysten til at være i relationen.

For, hvordan er det at være sammen med en der altid skal være bedre, altid lige skal kunne sige noget mere om det som du sad og talte om, lige skal vide bedre.

Hvordan er det når partneren bliver ved med at stjæle ens historie til parmiddagene, måske gider man ikke de åndsvage parmiddage mere….

At tage spotlyset fra den anden

Bare for at man kan blive set som bedre end, gør ondt, hver gang.

Det hakker langsomt tilliden til den anden i stykker, fjerner roen omkring partneren.

Man kan ikke være sammen med andre, for tænk nu hvis han igen skal træde på mig og være bedre end mig.

Så når du er bedre end

For det er der sikkert områder hvori du er – både faktuelt, men sikkert også af overbevisning, så forsøg at holde igen med at skulle bevise det, stop med at forsøge at få andre til at se at du ER bedre.

For måske, bare måske, er du ikke bedre, måske er det at ville være bedre end, et godt udtryk for at du ikke er bedre end andre – ihvertfald er du ikke et bedre menneske, når du har brug for at positionere dig i forhold til andre på den måde.

For i min optik, er der ikke noget “bedre” i det, når du har brug for at trykke de partner ned i mudderet, for at du kan fremstå som den seje, den gode.

Jeg syntes i virkeligheden at det er temmeligt taber agtigt, klamt og ulækkert – når nogen, bare for at være “bedre end”, er villig til at fremstille deres partner som en dårligere person end dem selv.

Forskellen på handlingen og mennesket

For når vi er bedre end, på den klamme måde, så forsøger vi at positionere os, altså mennesket, som bedre end, og dermed forsøger vi også at tegne et billede af at andre mennesker er dårligere mennesker end os.

Og bare det at forsøge at tegne et billede af, at andre er et dårligere menneske end os, er det ikke nok til at en gang for alle, at slå to streger under at det nok er os der så er det dårlige menneske?

Hvordan er det når din partner vil være bedre end

Når han eller hun forsøger at gøre sig vigtig eller bedre end, på din bekostning.

Hvad får det dig til at føle?

Afmagt, frustration, irritation og vrede?

Hvis du føler en eller flere af den type følelser, eller nogen helt andre men stadig negative følelser, mon så ikke der er en god chance for at du, hvis du forsøger at være bedre end, skaber den samme type af følelser i din partner?

Er det at skabe den type følelser, noget du har lyst til, noget du er stolt af, noget du sætter pris på at gøre?

Er det noget som bidrager positivt til jeres parforhold, noget der holder jer sammen og får det til at gå bedre?

Eller gør det, det modsatte?

Så det du kan overveje er:

Hvor er du bedre end, på den klamme måde?